Vårt team

Impilo vill vara en attraktiv arbetsgivare för de mest begåvade lagspelarna i branschen. Människor som växer av att vara en del av ett professionellt lag och drivs av vårt öppna synsätt och att leverera starka resultat. Samtidigt vill Impilo bejaka medarbetarnas möjlighet till personlig utveckling och framgång.Daniel Berg

Investment Manager
daniel.berg@impilo.se

Läs merStäng

Daniel Berg

Daniel Berg kom till Impilo 2018. Han har en BA i Economics and Managment från University of Oxford.

Innan Daniel kom till Impilo, arbetade han som konsult hos McKinsey & Company i Köpenhamn med fokus på strategi och private equity. Han har också erfarenhet från Goldman Sachs i London.

Edvard Hubendick

Investment Manager
edvard.hubendick@impilo.se

Läs merStäng

Edvard Hubendick

Edvard Hubendick kom till Impilo 2019. Edvard har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi med inriktning på signalteori och strategi, på Linköpings universitet 2017. 

Innan Edvard kom till Impilo, arbetade han som associate på McKinsey & Company i Stockholm - med fokus på healthcare och relaterade industrier.

Fredrik Holmström

Investment Director
fredrik.holmstrom@impilo.se

Läs merStäng

Fredrik Holmström

Fredrik Holmström kom till Impilo 2017. Fredrik Holmström har en M.Sc i Finance från London School of Economics samt en B.Sc i Economics, Politics and International Relations från University of Warwick. Fredrik har även tagit examen från Försvarets tolkskola.

Innan Fredrik kom till Impilo var han Investment Executive på XIO Group i London. 2013–2015 arbetade Fredrik som analytiker i Nordic M&A team på Bank of America Merrill Lynch. På XIO arbetade Fredrik med investeringar i Lumenis, ett medicintekniskt företag i Israel.

Fredrik Strömholm

Partner
fredrik.stromholm@impilo.se

Läs merStäng

Fredrik Strömholm

Fredrik Strömholm var med och grundade Impilo 2016, och är även ordförande i företagets investeringskommitté.

Fredrik tog en civilekonomexamen på Handelshögskolan 1989, som även inkluderade ekonomistudier på Ecole des Hautes Etudes Commerciales i Frankrike. Fredrik har också studerat fransk, rysk och östeuropeisk historia på Uppsala och Stockholms universitet.

Före Impilo var Fredrik partner på Altor Equity Partners, ett företag han var med och grundade 2003. 1989–1996 och 1999–2002 arbetade Fredrik på Goldman Sachs International, den sista tiden som vd med ansvar för Corporate Finance och M&A i Norden. 1996–1999 arbetade Fredrik som investeringschef på Nordic Capital i Stockholm.

Fredrik sitter i styrelserna för Ferrosan Medical Devices, NutraQ, Cavidi, Immedica (ordförande), Ortic 3D. Han har tidigare suttit i styrelserna för Antula Healthcare, Nycomed, ACO Hud, Ferrosan, Palodex, Apotek Hjärtat och Curato inom hälsovårdssektorn, samt i styrelserna för AGR, Nimbus, Qmatic, Åkers och Carnegie Investment Bank inom andra branscher. Fredrik är ordförande i Natur och Kultur, en stiftelse med en stor förlagsverksamhet, kassör i Academica Foundation samt styrelseledamot i Skellefteå AIK Ishockey.

Gustav Lundgren

Investment Manager
gustav.lundgren@impilo.se

Läs merStäng

Gustav Lundgren

Gustav Lundgren kom till Impilo 2017. Gustav tog en ekonomexamen på Handelshögskolan 2012, med inriktning på finans och redovisning.

Innan Gustav kom till Impilo var han partner på den nordiska investmentbanken ABG Sundal Collier. Efter sin examen 2012 började han arbeta på divisionen för Investment Banking i Stockholm och blev sedan partner 2016.

På ABG Sundal Collier var han inblandad i flera transaktioner inom hälsovårdssektorn, däribland försäljningen av Solhagagruppen till Ambea, Humanas förvärv av Frösunda Norway och börsnoteringen av Humana och Oncopeptides.

Henrik Nielsen

Investment Manager
henrik.nielsen@impilo.se

Läs merStäng

Henrik Nielsen

Henrik Nielsen kom till Impilo 2021. Henrik har en M.Sc i Finans från Köpenhamns Universitet och en B.Sc Finans från Aarhus Universitet. En del av studierna genomförde Henrik på Columbia University.

Innan Henrik kom till Impilo, arbetade han som konsult på The Boston Consulting Group i både Stockholm och Köpenhamn, där var han en del av BCG’s skandinaviska Principal Investors & Private Equity team i två år.

Jeanette Hjelm

Executive Assistant
jeanette.hjelm@impilo.se

Läs merStäng

Jeanette Hjelm

Jeanette kom till Impilo i oktober 2017. Innan Impilo har Jeanette arbetat som assistent på Ernst & Young i 13 år. Jeanette har även arbetat på Pricewaterhouse Coopers och andra företag inom finansbranschen.

 

Jesper Eliasson

Partner & CFO
jesper.eliasson@impilo.se

Läs merStäng

Jesper Eliasson

Jesper Eliasson var med och grundade Impilo 2016, och sitter även i företagets investeringskommitté. Jesper har en ekonomexamen Inom företagsekonomi samt en civilekonomexamen frånStockholms universitet från 1996.

Före Impilo var Jesper CFO på Altor Equity Partners 2003–2016 (och partner 2012–2015). Jesper arbetade på Industri Kapital (nu IK Investment Partners) 1996–2003, både i Stockholm och i London.

Magnus Edlund

Partner
magnus.edlund@impilo.se

Läs merStäng

Magnus Edlund

Magnus Edlund kom till Impilo under 2017 och sitter med i företagets investeringskommitté. Han har en civilingenjörsexamen inom industriell ekonomi från Kungliga Tekniska högskolan från 2003.

Innan Magnus började på Impilo var han direktör hos Altor Equity Partners där han arbetade 2009–2017. Mellan 2004 och 2009 arbetade han på Boston Consulting Group i Stockholm och London. Magnus sitter för närvarande i styrelsen för Orchid Orthopedic Solutions och har tidigare varit observatör och ledamot i styrelserna för Apotek Hjärtat respektive Rossignol.

Martin Fagerlund

Partner & COO
martin.fagerlund@impilo.se

Läs merStäng

Martin Fagerlund

Martin Fagerlund kom till Impilo under 2019 och sitter med i företagets investeringskommitté. Martin har en jur.kand.-examen och en kandidatexamen i företagsadministration från Stockholms universitet.

Innan Martin började på Impilo var han medgrundare till och drev under perioden 2016–2018 en byrå inom affärsjuridik med specialisering inom M&A och investeringar. Martin arbetade även som advokat hos Mannheimer Swartling mellan 2006 och 2015 (med secondment på Altor Equity Partners och Ericsson [M&A-avdelningen] under ett år vardera).

Nicholas Hooge

Partner
nicholas.hooge@impilo.se

Läs merStäng

Nicholas Hooge

Nicholas Hooge kom till Impilo 2020 och sitter med i företagets investeringskommitté. Nicholas har en M.Sc (Cand. Merc. Mat.) från Köpenhamns Handelshögskola som även inkluderade ett år på University of New South Wales i Sydney, Australien.

Innan Nicholas började på Impilo var han direktör hos EQT Partners där han arbetade 2006 - 2019 baserad i Köpenhamn och i New York med fokus på Private Equity och Infrastrukturinvesteringar . Mellan 2004-2006 arbetade Nicholas på Deutsche Bank i London med fokus på M&A i Norden.

Oskar Steneryd

Investment Director
oskar.steneryd@impilo.se

Läs merStäng

Oskar Steneryd

Oskar Steneryd kom till Impilo 2019, Oskar har en M.Sc i Finans från Stockholms Handelshögskola, med inriktning på finans och redovisning, och en termin på Ecole des Hautes Etudes Commerciales i Frankrike.

Innan Oskar kom till Impilo, arbetade han som Investment Director i två år på Novo Holdings i Köpenhamn, med fokus på global Healthcare investeringar, och innan dess arbetade Oskar 7 år på Altor Equity Partners i Stockholm, med fokus på Private Equity transaktioner i Norden. Innan han kom till Altor, arbetade Oskar på Morgan Stanley i deras Healthcare Investment Banking team i London. Oskar har tidigare varit styrelsemedlem på Envirotainer, NorthStar och One Nordic.

Svitlana Babak

Investment Director
svitlana.babak@impilo.se

Läs merStäng

Svitlana Babak

Svitlana Babak började på Impilo år 2017. Hon har en MBA från INSEAD Business School och en BA med hedersbetyg i ekonomi från Kyiv-Mohyla Academy och Passau University.

Innan Svitlana började på Impilo arbetade hon på McKinsey & Company i Danmark, där hon arbetat sedan 2012 med fokus på Life Sciences. Åren mellan 2006 och 2010 var Svitlana anställd på Roland Berger Strategy Consultants i Tyskland och Sony Electronics i Danmark och Österrike.

Veronica Byfield Sköld

Partner
veronica.skold@impilo.se

Läs merStäng

Veronica Byfield Sköld

Veronica Byfield Sköld kom till Impilo 2017 och sitter med i företagets investeringskommitté. Hon tog en civilingenjörsexamen inom Industriell Ekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan 1999. Efter studierna arbetade Veronica på Boston Consulting Group mellan 1999 och 2004. Åren efter BCG ägnade sig Veronica åt strategi- och affärsutveckling för medtechbolaget Gambro (2004–2006) innan hon började på varumärkes- och kommunikationsbyrån The Brand Union som Executive Client Director (2006–2009). Därefter återvände hon till medtechbranschen och arbetade på Elekta i olika chefsbefattningar inom strategisk marknadsföring, kommersialisering och medical affairs mellan 2009 och 2016.

Innan Veronica började på Impilo satt hon med i ledningsgruppen för medicinteknikföretaget Permobil som Senior Vice President för Group Marketing & Medical Affairs.

Victor Steien

Investment Director
victor.steien@impilo.se

Läs merStäng

Victor Steien

Victor Steien kom till Impilo 2018. Victor tog en Civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm 2008, med inriktning på finans. Innan Victor började på Impilo arbetade han tio år inom Investment Banking – från 2008 till 2014 på Goldman Sachs i London och från 2014 till 2018 som Executive Director på Morgan Stanley i Stockholm – med fokus på M&A och corporate finance i Norden.Andreas Hiller

Industrial Partner
andreas.hiller@impilo.se

Läs merStäng

Andreas Hiller

Andreas Hiller var med och grundade Impilo 2016. Andreas har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från KTH från 1998 och en civilekonomexamen från Handelshögskolan från 1998, som även inkluderade ekonomistudier på Ecole des Hautes Etudes Commerciales i Frankrike.

Före Impilo var Andreas direktör på Altor Equity Partners 2006–2013 och direktör på 3i i London och Stockholm 2003–2006. 1998–2003 arbetade Andreas på Boston Consulting Group i Stockholm och New York. Andras sitter i styrelserna för NorthStar och Team Olivia. Han har även suttit i styrelserna för Carema, Qmatic, X-change och Alignment Systems.

Frederik Zimmer

Industrial Partner
frederik.zimmer@impilo.se

Läs merStäng

Frederik Zimmer

Frederik Zimmer kom till Impilo under 2017. Frederik har en MBA från INSEAD och en B.Sc i finans från Universitetet i Colorado. Innan Frederik började på Impilo arbetade han som konsult i många år, senast som partner hos Boston Consulting Group. År 2002 var han med och grundade Cardo Partner, ett Oslo-baserat konsult och investeringsföretag. Frederik har också arbetat för Lindorff-koncernen som finanschef och på Aker/Kværner som investeringsanalytiker. Som rådgivare arbetade Frederik nära Ferrosan och satt även i dotterbolagets styrelse; Nordic Sales Group AS. Sedan 2016 har Frederik främst suttit som icke verkställande i styrelser och för närvarande ordförande för Nerliens Metzansky AS och Sharecat Holding AS.

Henning Søgaard

Industrial Partner
henning.soegaard@impilo.se

Läs merStäng

Henning Søgaard

Henning Søgaard kom till Impilo under 2018. Henning har en ingenjörsexamen inom mejerivetenskap och mejeriteknik från Köpenhamns universitet samt en magisterexamen inom affärsfinansiering. Innan Henning började på Impilo var Henning VD för Orkla Health Group och Orkla Care under 12 år. Henning har även varit vice VD för Chr. Hansen Ingredients. Han har genomfört mer än 10 förvärv av företrädesvis familje-/privatägda verksamheter inom hälso- och sjukvård. Henning fokuserar nu på befattningar utan verkställande uppgifter.

Han tjänstgör för närvarande som ordförande för Apoteka och NutraQ. Och är styrelsemedlem hos Johannes Fog.

Jens Bager

Industrial Partner
jens.bager@impilo.se

Läs merStäng

Jens Bager

Jens Bager anslöt till Impilo 2017. Han har en M.Sc. i ekonomi och företagsekonomi från Köpenhamns Handelshögskola. Innan han började på Impilo så var Jens koncernchef på ALK-Abello i 16 år och dessförinnan EVP på Christian Hansen. Jens har sedan 2016 fokuserat på styrelsearbete och är ordförande i Ambu A/S och Better Collective samt styrelseledamot i Grundfos stiftelsen.

Sören Mellstig

Industrial Partner
soren.mellstig@impilo.se

Läs merStäng

Sören Mellstig

Sören Mellstig var med och grundade Impilo 2016 och är även ordförande i styrelsen för Impilo Holding AB.

Sören har en kandidatexamen i företagsekonomi från Uppsala universitet. Sören arbetade på Akzo Nobel och dess företrädare 1975–1994 och därefter på Gambro (från början Incentive) 1994–2006, de sista sex åren som CEO.

Sedan 2006 har Sören främst suttit som icke arbetande ledamot i styrelser inom hälsovårdssektorn, däribland som ordförande i Apotek Hjärtat, Ferrosan Medical Devices, Aleris och Textilia. Sören är även ordförande i Cellavision (publ), Ellevio och Rkliniken AB.

Thomas Eklund

Industrial Partner
thomas.eklund@impilo.se

Läs merStäng

Thomas Eklund

Thomas Eklund är industriell rådgivare till Impilo sedan 2017 och sitter i styrelsen för portföljbolaget Immedica Pharma AB. Thomas är i övrigt verksam som oberoende rådgivare, investerare och styrelseuppdrag i Life Science bolag.

Thomas tog en MBA på Handelshögskolan 1992 och var VD och/ eller Investeringsansvarig för Investor Growth Capital 2002-2015 och Partner på AACP 2000-2002. Under perioden 1992-2000 arbetade Thomas på Handelsbanken Corporate Finance med ansvar för Life Science kunder.

Thomas är för närvarande ordförande i Immedica Pharma AB, Mabtech AB och Sedana Medical AB samt sitter bland annat i styrelsen för Swedencare AB och Boule Diagnostic AB. Thomas har tidigare varit investeringsansvarig och suttit i styrelsen för tex Swedish Orphan, Carmel Pharma AB, Entific Medical Systems AB och Vårdapoteket AB.